Folytassa, Jack!

English title:

Carry on Jack

Művész: Méret:
Varga Győző A2 1/2 ív (cca. 42 x 59 cm)
Év: Állapot:
1967 Kiváló állapotban, vízszintes hajtásnyommal.
Technika:
Papír, offset.

Ár: 20000 Ft


Leírás:

A Folytassa… (eredeti angol címe Carry On…) egy hosszú ideig futó, alacsony költségvetésű brit filmvígjáték-sorozat volt, rendezője Gerald Thomas, producere Peter Rogers. A filmeket a paródia, komédia, helyzetvígjáték, és a kétértelműség energikus keveréke alkotta. Huszonkilenc eredeti film és egy összeállított gyűjteményes program készült 1958 és 1978 között a Pinewood Stúdióban, egy további film készült 1992-ben.

2016-ban bejelentették, hogy egy újabb film kerül bemutatásra 2017-ben, Carry on Doctors címmel. Amennyiben sikeres lesz, még egy filmet készítenek, Carry on Campus címmel. A filmek komikus színészek bő kínálatára épültek, akik fokozatosan cserélődtek az évek folyamán. A sorozat oszlopos tagjai a következő színészek voltak: Kenneth Williams (26 film, beleértve a That’s Carry On összeállítást), Joan Sims (24), Charles Hawtrey (23), Sid James (19), Kenneth Connor (17), Hattie Jacques (14), Bernard Bresslaw (14), és Barbara Windsor (10, melybe beletartozik szereplése a That’s Carry On összeállításban).

A vígjáték-legenda, Frankie Howerd szintén kapcsolódott a Folytassa… sorozathoz, de csak két filmben (Doctor és az Up The Jungle-ben) és az 1969-es karácsonyi televíziós különkiadásban tűnt fel. A filmek humorát a brit komédiának a varietén és az akkoriban divatos vicces, pikáns tengerparti üdvözlőlapok kép- és hangulatvilágán alapuló hagyományaiból nyerték. Sokuk komoly filmeket parodizált: a Carry On Cleo (1964) a Burton és Taylor-féle Cleopatrát (1963).

A Folytassa… humor fő erősségei a célozgatások voltak, illetve a brit intézmények és szokások kifigurázása, beleértve a National Health Service-t (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) (Nurse, Doctor, Again Doctor, Matron), a monarchiát (Henry), a birodalmat (Up the Khyber) és a szakszervezeteket (At Your Convenience), éppúgy mint a Hammer filmstúdió horrorfilmjeit (Screaming), kempingezést (Camping), a külföldieket (Abroad), a tengerpartot (Girls), és egyebek közt a lakókocsis utazásokat (Behind). Habár a filmeket gyakran lehúzták a kritikusok, azok népszerűek voltak. A sorozat a Carry On Sergeant-tel kezdődött (1958), mely egy csoportnyi újonc katonai szolgálatban töltött idejéről szól, és amely elég sikeres volt ahhoz hogy továbbiak kövessék. Az ezt megelőző évben egy film tűnt fel Carry On Admiral címmel, és habár ez ugyanazt a vígjátéki vonalat tartalmazta (Joan Sims-szel a szereplőgárdában), nem állt kapcsolatban a sorozattal. Az 1937-es Carry On London c. film, melyben a későbbi Folytassa… színész, Eric Barker szerepelt, sem kötődött a sorozathoz. A Folytassa… filmek karakterei és vígjátéki stílusa később bekerültek egyéb médiák show-jaiba. Több karácsonyi különkiadás és egy televíziós sorozat készült Carry On Laughing (Folytassa a nevetést) címmel. Három színpadi show is készült: Carry On London (Folytassa London), Carry On Laughing és Wot a Carry On In Blackpool (Micsoda hűhó Blackpoolban). (forrás: wikipedia.hu)

Hasonló plakátok


Satori mothers of france movie poster
2
5
6
Diafilm mintabolt
Kigyu%cc%81lnak a fe%cc%81nyek
Romeo a szomsze%cc%81dom
Hajnali tala%cc%81lkoza%cc%81s 1960 eredeti magyar filmplaka%cc%81t
66. hot enough for june
97. mi olaszok e%cc%81s a no%cc%8bk
I aim ath the stars 1960 eredeti amerikai filmplaka%cc%81t
Rosemary 1958 eredeti amerikai filmplaka%cc%81t